Peste 12.000 de pachete cu alimente aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate au fost distribuite în Caraş-Severin

În perioada 8-13 septembrie 2021, sub coordonarea prefectului Cristian Gâfu, s-a desfăşurat distribuția către unitățile administrativ-teritoriale din judeţul Caraş-Severin a pachetelor cu alimente aferente Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, program al Uniunii Europene derulat prin intermediul Guvernului României, prin Autoritatea de Management care este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Au fost distribuite 12.625 de pachete care constau în: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei,  zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe.

Beneficiarii finali sunt: persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, precum și persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă.

Distribuția în fiecare localitate se realizează de către administraţiile publice locale în termen de 60 de zile calendaristice de la recepţia pachetelor cu alimente, conform prevederilor stabilite prin OUG nr. 84/2020.

De același autor

Related Articles