[UPDATE] Pericol de inundaţii în vestul ţării

inundatii

Joi, 23 octombrie 2014

Ora 22:00

Precipitaţiile abundente din ultimele ore au dus la creşterea cotelor de atenţie pe mai multe cursuri de apă din Caraş- Severin. Printre acestea se numără râurile Tău la Soceni şi pârâul Vornic la Ramna.

Am vrut să aflăm dacă primăriile acestor localităţi sunt pregătite pentru eventuale inundaţii.

Contactat telefonic, primarul comunei Ezeriş, Ioan Rusu a afirmat:

 

În cazul localităţii Ramna, primarul Magdalena Ciurea a declarat:

 

Vom reveni cu informaţii.

(Valentina Adam)

Ora 20:00

Ploile căzute în ultimele ore creează probleme locuitorilor din oraşul Bocşa. În cartierul Măgura joi, 23 octombrie, mai multe curţi au fost inundate. Pentru remedierea situaţiei intervine Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Bocşa, alături de un echipaj de la Detaşamentul Reşiţa.

Totodată, precipitaţiile au dus la depăşirea cotelor de atenţie pe mai multe cursuri de apă din Caraş-Severin, ne-a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, plutonier major Anca Balint. Creşteri de debite sunt pe râurile Tău la Soceni; Bârzava la Moniom; Fizeş la Tirol; Caraş la Caraşova; pe Gârlişte la Gârlişte; Belarcea la Mehadia; Ciornovăţ la Comorâşte; Caraş la Vrăniuţ; Doman la Reşiţa; pe pârâurile Vornic la Ramna; Goleţ la Goleţ; Ţerova la Ţerova; Valea Mare la Reşiţa. Debitele sunt în creştere, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Anca Balint.

Din cauza precipitaţiilor bucăţi de stâncă au căzut pe carosabil, pe DN 57B. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate între localităţile Prigor şi Borlovenii Noi, din Caraş-Severin. Pentru remedierea situaţiei a fost anunţat Sectorul Drumuri Naţionale Orşova.

(Adina Niţă)

Ora 7.20

La această oră a fost depăşită cota de atenţie pe râul Tău, la Soceni şi pe pârâul Vornic, la Ramna.

Miercuri, 22 octombrie 2014

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis două avertizări hidrologice pentru vestul ţării. Astfel, de joi, 23 octombrie, ora 3.00 şi până sâmbătă, 25 octombrie, ora 12, este COD GALBEN pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş (bazinele superior şi mijlociu), Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera şi Cerna se vor semnala creşteri importante de debite şi niveluri ale cotelor, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie şi de inundaţie.

De joi, 23 octombrie, ora 23 şi pînă vineri, 24 octombrie, ora 24, INHGA a emis COD PORTOCALIU de fenomene hidro periculoase ce se pot produce pe afluenţii inferiori în bazinele hidrografice Timişul superior, Nera şi Cerna.

Cele mai citite

Related Articles