Performanță de excepție pentru ciclistul reșițean Daniel Crista: a obținut două medalii de aur la Cupa Mondială de velodrom din Columbia și s-a calificat la Campionatul Mondial

Ciclistul reșițean Daniel Crista a obţinut medalia de aur în proba de omnium, duminică, la Cupa Mondială de velodrom de la Cali (Columbia), cu 128 de puncte.

Crista, care sâmbătă a ieşit învingător în proba de urmărire individuală pe 4.000 m, s-a impus în prima manşă de la omnium, cursa de scratch, a terminat pe locul 2 la tempo race, a fost al cincilea în cursa cu eliminare şi al treilea în cursa cu adiţiune de puncte, trasmite Agerpres.

Ciclistul român a fost urmat în clasament de columbianul Juan Esteban Arango Carvajal, tot cu 128 de puncte, şi de chilianul Cristian Arriagada Pizarro, cu 127 puncte.

Crista este lider în Cupa Mondială la urmărire, iar la omnium ocupă locul al doilea, cu 1.200 de puncte, după belarusul Evgheni Karaliok, 1.520 puncte.

În perioada 5-9 octombrie vor avea loc Campionatele Europene de velodrom de la Grenchen (Elveţia), în timp ce Campionatele Mondiale de velodrom se vor desfăşura în perioada 20-24 octombrie, la Roubaix (Franța).

Crista a cucerit anul trecut medalia de bronz în proba cu adiţiune de puncte la Campionatele Europene de ciclism pe velodrom de la Plovdiv.

sursa foto: Daniel Crista

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.