perchezitii proxeneti

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi cei din Serviciul de Acţiuni Speciale din Timiș au descins în această dimineață în 10 locaţii, la domiciliul unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de persoane. Membrii reţelei plasau tinere, unele minore, clienţilor dornici de partide de sex. Potrivit unor surse judiciare, elevele erau racolate din școli, din cluburi sau de pe reţelele de socializare şi obligate să întreţină raporturi sexuale într-o vilă din Dumbrăviţa. Relațiile sexuale erau filmate, ceea ce era folosit ulterior drept material de șantaj împotriva fetelor care încercau să iasă din rețea. Până în prezent, au fost identificate peste 25 de victime minore, iar 15 membri ai grupării urmează să fie aduși cu mandat pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

Din primele informații s-a stabilit faptul că membrii grupării fac parte din lumea interlopă a municipiului Timișoara, cu legături în celelalte județe învecinate, cu precădere în județul Arad. Pentru partidele de sex, condimentate cu droguri de risc, clienţii erau dispuşi să plătească sume cuprinse între 200 și 600 de lei. Au fost percheziţionate, printre altele, casa lui DJ Gino Manzotti, fondatorul trupei DJ Project, dar şi locuinţa unui poliţist de la Secţia 1, precum şi casele unor cunoscuţi interlopi din Timişoara.

Printre primii care au ajuns la sediul DIICOT pentru audieri a fost Paul Mânzu, despre care anchetatorii susţin că ar fi liderul reţelei de trafic de persoane.

Foto: Opinia Timişoarei

(Sebastian Dragomir)