Consiliul Judeţean Arad aduce şi în acest an, pentru creştinii ortodocţi din judeţ, Lumina Sfântă a Învierii, de la Ierusalim. În seara zilei de sâmbătă, 27 aprilie 2019, o delegaţie a Patriarhiei Române va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim, cu un avion special. Lumina Sfântă va fi adusă la Arad de către un reprezentant al Consiliului Judeţean, respectiv al Arhiepiscopiei Aradului, la catedrala „Sfânta Treime”, unde, în jurul orei 22.00, va fi împărţită credincioşilor.


„A devenit deja o tradiţie ca instituţia noastră să se implice, alături de Arhiepiscopia Aradului, în acest demers spiritual important pentru toţi cei care sărbătoresc Sfântul Praznic al Învierii Domnului, în bisericile arădene. Sunt recunoscător că pot contribui, în acest mod, la atmosfera de sărbătoare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Iustin Cionca a transmis, în mesajul său de Paşte, invitaţia ca arădenii să caute să redescopere şi să viziteze mănăstirile unice din judeţul Arad, Hodoş-Bodrog, Bezdin, Gai, Feredeu, salba de vechi biserici de lemn de pe Valea Mureşului şi alte lăcaşe de cult unde pot intra în adevărata atmosferă a sărbătorii.