Pentru a nu fi vandalizate, Poliţia Locală Reșița păzeşte noile autobuze electrice

Autorităţile locale din Reşiţa au luat măsuri pentru a asigura integritatea celor 10 autobuze electrice, ajunse în municipiu. Ele sunt parcate în vecinătatea platformei Câlnicel, zonă supravegheată video, dar pe timp de noapte se asigură şi pază umană pentru a nu fi vandalizate, aşa cum s-a întâmplat cu unul dintre tramvaie, spune şeful Poliţiei locale, Alexandru Ciati:

Autobuzele şi tramvaiele sunt achiziţionate pe un proiect şi vrem să ne bucurăm de ele în forma în care sunt. Aceste bunuri aparţin operatorului de transport şi nu neapărat poliţiei locale, însă autobuzele care sunt staţionate acolo sunt supravegheate operativ de lucrători ai poliţiei locale şi noi sperăm să nu se întâmple niciun eveniment nefericit de maniera celui din primăvară. Ne dorim ca ele să fie garate într-un loc sigur şi sper că în viitorul apropiat ele să fie duse într-un spaţiu închis. Avem un echipaj în schimbul doi şi schimbul trei în permanenţă acolo, plus angajaţii operatorului de transport“.

Cele 10 autobuze electrice au fost achiziţionate prin proiectul de modernizare a transportului public din Reşiţa, finanţat prin Programul Operaţional Regional. În prezent se lucrează la noul depou care le va adăposti în interiorul Societăţii de Transport Urban.

În prezent hala în care vor fi garate cele 10 autobuze este în lucru şi urmează a fi finalizată, dotată şi omologată, a transmis pentru Radio Reşiţa, şeful serviciului de Transport Urban din oraş, Dănuţ Jurubescu.

Sursa foto: TUR Resita

De același autor

Related Articles