Pentru 700 de arădeni sărbătorile de Paşti s-au încheiat la spital

Pentru unii arădeni sărbătorile pascale s-au încheiat la spital! Aproape 700 de oameni dintre care 527 adulți și 167 minori s-au prezentat în unitatea Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, pe parcursul minivacanței de Paști, cu diferite afecțiuni medicale, transmit reprezentanţii spitalului:

“109 pacienți, dintre care 49 copii au suferit afecțiuni respiratorii, 72 au acuzat probleme digestive (25 copii), 55 s-au prezentat în urgențe cu afecțiuni neurologice (trei copii), 44 de adulți au suferit probleme cardiologice, iar nouă adulți au fost diagnosticați cu intoxicație cu alcool”.

De asemenea, 60 de pacienți dintre care 24 minori s-au prezentat în UPU cu probleme ortopedice.

Pacienților li s-au efectuat investigațiile medicale în regim de urgență, de către medicii din UPU și au beneficiat de consultații de specialitate, asigurate de către medicii de gardă din secțiile SCJU Arad. Comparativ cu anul trecut, numărul celor care s-au prezentat la UPU a crescut cu peste 200 de pacienţi, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad, Simina Roz.

Sursa foto: arhiva RRR

Cele mai citite

Related Articles