Pe două roţi prin Moldova Nouă. Primăria solicită fonduri pentru amenajarea a două piste pentru bicicletă

Primăria Moldova Nouă va amenaja, în premieră, piste pentru biciclete pe mai multe străzi ale oraşului, încurajând astfel utilizarea mijloacelor de transport alternative, nepoluante.

În acest sens, administraţia locală a depus prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, un proiect în valoare de 3,8 milioane de lei, care prevede realizarea a 3,6 km de piste pe traseul strada Dunării – Punctul de trecere a frontierei Moldova Nouă-Golubac.

Cu ajutorul fondurilor europene, primii 3,607 kilometri destinați traficului verde vor face legătura între cartierul Orașul Nou și Punctul de trecere a frontierei Moldova Nouă-Golubac. Traseul pornește de pe strada Dunării, continuă cu strada Sf. Varvara, unde se află sediul Poliției de frontieră Moldova Nouă, Policlinica, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă și o farmacie, trecând apoi pe strada Liliacului și Aleea Crinilor, zone intens populate, ajungând în strada Nicolae Titulescu (DN57). Traseul continuă pe strada Orșovei până la intersecția cu drumul care duce la Punctul de trecere a frontierei Moldova Nouă cu bacul, deservind pe acest parcurs un magazin alimentar, stadionul Dunărea, bazinul de înot care urmează să fie ridicat de CNI și o stație de carburanți.

Întrucât orașele moderne au înțeles bicicleta drept un mijloc de transport comod, eficient, gratuit și rapid pe distanțe scurte/medii, reprezentanții administrației publice locale de la malul Dunării nu s-au oprit doar la cei aproape 4 kilometri de pistă pentru biciclete. Recent, consilierii locali au aprobat încă 2,8 km de pistă, care vor face legătura între Oraşul Nou şi Oraşul Vechi, traseul fiind creionat după cum urmează: str. Nicolae Titulescu (DN 57) – str. Unirii – Piața de cereale și animale Moldova Nouă. Proiectul în valoare de 3,3 milioane de lei urmează să fie depus spre finanţare, tot prin PNRR.

De același autor

Related Articles