Pe Aeroportul din Timișoara se ridică restricțiile referitoare la lichidele din bagajele de mână

Un nou sistem de control de securitate al bagajelor a fost implementat, de astăzi. pe Aeroportul Internațional Traian Vuia. controlul devine mult mai rapid și mai simplu, fiind eliminată restricția referitoare la cantitatea de lichide, aerosoli și geluri care depășesc 100 de mililitri. Pasagerii vor scăpa de stresul de a pune recipientele în pungi de plastic pentru scanare separată de bagajul de mână. Același lucru este valabil și pentru electronice, laptopurile și accesoriile acestora, urmând să treacă prin scanere fără să mai fie obligatorie scoaterea lor din bagaj.

Implementarea acestui sistem modern de control de securitate a fost posibilă în urma achiziționării celor mai noi echipamente de specialitate prin accesarea unei finanțări nerambursabile obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Operaționalizarea sistemului de scanare a fost realizată prin cooperarea cu Brigada Antitero din cadrul Serviciului Român de Informații și cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română. 

Cel mai important câștig este reducerea timpului de procesare a pasagerilor la efectuarea controlului de securitate.

Cele mai citite

Related Articles