Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, închisă temporar din 3 mai, urmare a înregistrării a 4 cazuri de infecţii nosocomiale cu Acinetobacter, va fi controlată astăzi de Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Vor fi prelevate probe din secţia ATI, după ce operaţiunile de curăţenie şi dezinfecţie a întregului sector septic au fost finalizate. În funcţie de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activităţii, pe secţiile respective.

Conform raportului DSP Mehedinţi, toţi pacienţii aveau afecţiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficienţă renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficienţă cardiacă. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronşic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp.

Cei 4 pacienţi au decedat din cauza afecţiunilor preexistente. Deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidenţiată niciodată prezenţa Acinetobacter, neputându-se depista sursa de infecţie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu -Severin a decis închiderea temporară a activităţii sectorului septic al secţiei ATI, pentru efectuarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie.