Patriarhul României va participa la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de la Timișoara

Patriarhul României, Daniel va participa la deschiderea oficială a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, care se va desfășura în perioada 31 august – 3 septembrie.

Timișoara, orașul reședință al Mitropoliei Banatului, este pregătită pentru Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox. Această întâlnire s-a consacrat, încă de la prima ediție, ca un eveniment al comuniunii, al armoniei, al bucuriei și al cultivării relațiilor interortodoxe. Întrunirea presupune participarea grupurilor de tineri ortodocși la slujbe, activități recreative, conferințe și ateliere educaționale.

În anul 2023, orașul de pe Bega este și Capitală Europeană a Culturii, alături de orașele Eleusina și Veszprém. Banatul istoric a fost de-a lungul timpului un adevărat creuzet, unde conviețuiesc peste 30 de comunități culturale și religioase diferite, cele mai numeroase fiind: români, germani, maghiari, sârbi, croați, italieni, spanioli și bulgari. Prin buna lor învecinare, aceste comunități s-au influențat reciproc, oamenii s-au deprins să învețe unii de la alții și astfel să trăiască în armonie și să construiască împreună un mediu favorabil pentru toți. Această imagine culturală și religioasă reprezintă una dintre valorile specifice Timișoarei, încă de la fondarea ei și până în present.

În perioada 31 august – 3 septembrie,  3500 de tineri participă la cea de a șaptea ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, desfășurată la Timișoara.

„Ei vor vizita orașul, vor lua parte la slujbe și numeroasele prelegeri din program, cu teme sociale și duhovnicești. Una dintre conferințe este despre traficul de persoane și consumul de droguri, cu specialiști invitați de la Ministerul de Interne”, a informat Mitropolia Banatului.

Caraș-Severinul va fi reprezentat de zeci de tineri din tot județul, spune George Lăpădat, vicepreședinte al Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

„Tineri ortodocși din toată lumea vin și se întâlnesc și pentru câteva zile, desfășoară o serie de activități cu caracter spiritual, cultural, chiar educațional și de socializare. Este o bucurie pentru noi că anul acesta Episcopia Caransebeșului va fi reprezentată de o delegație de 80 de tineri care vin de pe tot cuprinsul județului Caraș-Severin. Ne vom bucura și de prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va poposi în mijlocul tinerilor participanți la evenimentul de deschidere, începând cu ora 18:00 în Parcul Rozelor”.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși este un eveniment dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani.

De același autor

Related Articles