Parcul Național Domogled-Valea Cernei nu este paradisul off-road-ului!

Jandarmii montani din Băile Herculane au amendat într-o singură zi şase turişti care se plimbau cu ATV-urile într-o zonă interzisă din Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate pentru folosirea autovehiculelor de teren în arealele naturale, lucru interzis de lege se ridică la 12.000 de lei.

Vă atragem atenția cu privire la faptul că accesul neautorizat cu mijloace motorizate (ex: atv-uri, motociclete, snowmobile, autoturisme, etc), în afara drumurilor publice de pe suprafața ariilor naturale protejate este interzis prin lege. În acest sens, vă rugăm să consultați Harta drumurilor publice din Parcul Național Domogled-Valea Cernei, care conține drumurile publice unde accesul este permis și să luați în considerare faptul că abaterea de la aceste drumuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională.

Totodată, cu această ocazie vă recomandăm să aveți în vedere importanța ariilor naturale protejate, precum și a conservării biodiversității în scopul practicării unui turism responsabil. Nu prin sancțiuni trebuie să conștientizăm cât de importantă este natura!”, atrage atenţia Administraţia Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei.

De același autor

Related Articles