masina-pompieri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” se află în deficit de autoaspeciale pentru intervenţie. Cu toate că anul trecut, prin Programul Special de Intervenţie – Operaţional Regional, a fost suplimentat parcul auto al ISU „Semenic” cu două autospeciale, în acest moment 78% dintre vehicule sunt vechi.

Cele mai mari probleme sunt în ceea ce priveşte numărul autoscărilor mecanice pentru intervenţii la înălţime. Potrivit inspectorului şef, colonel Titus Susan, la nivelul judeţului Caraş-Severin ar trebui să existe trei autoscări mecanice, în acest moment existând o singură autospecială de acest fel pentru întreg judeţul.

O altă problemă semnalată este legată de lipsa pieselor de schimb pentru autospeciale, deoarece parcul auto al ISU „Semenic” este „îmbătrânit”, majoritatea vehiculelor având an de producţie vechi, a mai precizat inspectorul şef, colonel Titus Susan.

În aceeaşi măsură este nevoie şi de autospeciale de apă şi spumă pentru a le înlocui pe cele existente.

În judeţul Caraş-Severin nu toate localităţile au reţele de alimentare cu apă, fiind necesare şi autospecialele cu o capacitate de 9.000 de litri, dar noile standarde sunt de maximum 5.000 de litri, ceea ce face imperios necesară achiziţionarea unor motopompe pentru alimentarea din surse naturale a autospecialelor din dotare.

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, colonel Titus Susan: