Pandemia a adus mai mulţi turişti în Caraş Severin

În ciuda pandemiei, românii au fost atraşi de frumuseţile turistice ale Banatului de Munte. Conform datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică, judeţul Caraş-Severin a fost vizitaţ de la începutul acestui an, de aproape 180 de mii de turişti, cu 45.512 mai mulţi decât în perioada similară a anului trecut.

Şi anul acesta cele mai ocupate au fost spaţiile de cazare din hoteluri urmate de pensiuni şi cele din pensiunile agroturistice. În Caraş Severin turiştii sunt atraşi în special de locurile retrase şi de natura sălbatică, cele mai căutate fiind Cascada Bigăr, Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, Cheile Caraşului, Staţiunea Trei Ape, Lacul Gozna din comuna Văliug, Morile de apă de la Rudăria, cătunele Dobraia, Ineleţ, Scărişoara din Munţii Cernei sau o plimbare cu Semmeringul bănăţean pe ruta Oraviţa-Anina. Şi staţiunea Băile Herculane se numără printre opţiunile turiştilor.

La nivel naţional lucrurile stau diferit. Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, în luna iulie, au scăzut cu 44,4%, la faţă de cele din iulie 2019, în timp ce în primele şapte luni sosirile au fost mai mici cu 57,8%, faţă de perioada similară din 2019. 

De același autor

Related Articles