Palatul Cultural va avea acoperiş nou: Consiliul Judeţean Caraş-Severin a alocat banii necesari pentru reparaţii

Peste 180 de mii de lei au intrat de curând în conturile Teatrului de Vest din Reşiţa, bani alocaţi de Consiliul judeţean Caraş-Severin în baza contractului de comodat, încheiat în urmă cu 17 ani cu Asociaţia Reşiţa Română.

Pentru Radio Reşiţa, Nicolae Plujar – preşedintele Asociaţiei Reşiţa Română, proprietarul clădirii Palatului Cultural:

În anul 2006 Asociația culturală Reșița Română a încheiat un contract de comodat cu Consiliul Județean pentru reabilitarea clădirii Palatului Cultural care urma să devină sediul Teatrului de Vest Reșița. Pe această cale vreau să anunț și să mulțumesc totodată Consiliul Județean că în urma demersurilor pe care le-am făcut și a notificărilor privind acoperișul Palatului Cultural, partea dinspre Bârzava, a alocat suma 180 de mii de lei pentru repararea acoperișului, bani care au intrat în conturile Teatrului de Vest pentru a face această investiție.

Conform contractului de comodat și a protocolului de colaborare dintre Asociația Culturală Reșița Română și Consiliul Județean Caraș-Severin, acestuia din urmă îi revine obligația să întrețină clădirea pe toată perioada contractului ca un bun proprietar și ca urmare a alocării acestor bani se pare că forul administrativ al judeţului şi-a respectat promisiunea şi obligațiunea.

În momentul de față toate responsabilitățile revin Teatrului de Vest deoarece între Consiliul Județean și Teatrul de Vest s-a creat un protocol de dare în primire a clădirii cu toate obligațiile aferente de a face reparații capitale, reparații curente și a suporta toate cheltuielile pentru întreținerea clădirii.

Membrii asociației suntem bucuroși în momentul în care vedem că în urma demersurilor făcute Consiliul Județean își respectă angajamentele contractuale și sperăm ca și Teatrul de vest să facă același lucru și să reabiliteze acoperișul care în urma anumitor intemperii s-a deteriorat rău infiltrându se apa în clădire, lucru care duce la degradarea în interior a acesteia și la imposibilitatea, în timp, de a mai putea desfășura activități.

E îmbucurător când vezi că se mai întâmplă lucruri bune şi la noi în oraş“.

De același autor

Related Articles