Organizaţiile de mediu acuză, Romsilva, explică

Precizari ale Regiei Nationale a Padurilor Romsilva in urma acuzatiilor ca Directia Silvica Caras Severin ar fi intensificat taierea padurilor sanatoase

In urma acuzatiilor lansate de senatorul Mihai Gotiu referitoare la ”intensificarea tăierii pădurilor sănătoase” administrate de Directia Silvică Caraş – Severin, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva face urmatoarele precizari.      

Directia Silvica Caras – Severin are in acest an o cota de recoltare aprobata de 718.000 metri cubi de lemn, adica 32% din posibilitatea anuala cumulata, deci mult mai putin decat s-ar putea recolta legal, in conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice ale celor 17 ocoale silvice din cadrul directiei.     

Pana in prezent, Directia Silvica Caras – Severin a contractat 514.000 metri cubi si s-au recoltat 189.000 metri cubi.      

Directia Silvica Caras – Severin pune in aplicare prevederile amenajamentelor silvice, inclusiv taieri in vederea declansarii regenerarii naturale in padurile ajunse la varsta exploatabilitatii, adica la maturitatea fiziologica a arborilor.     

De asemenea, precizam ca in padurile de stat administrate de Directia Silvica Caras – Severin nu au fost intregistrate doboraturi de vant sau atacuri masive ale daunatorilor. In cazurile izolate aparute, Directia Silvica Caras – Severin a intervenit cu celeritate pentru extragerea si valorificarea arborilor afectati.     

Este regretabil ca senatorul Mihai Gotiu, fara a avea cunostinte minime de silvicultura, lanseaza, in mod iresponsabil si in mod repetat, acuzatii grave si nefondate la adresa unei institutii publice.      

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva este o institutie de interes national, cu peste 16.500 de angajati, care administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, adica circa 48% din padurile tarii, din acestea 80% detinand certificarea managementului la nivel international.  

BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR – ROMSILVABucuresti, 07.07.2020

Sursa: RNP Romsilva

Foto: Radio Romania Internaţional

2 COMENTARII

  1. Vezi că ai greșeli în titlu: virgule între subiect și predicat. Corect este; Organizațiile de mediu acuză, Romsilva explică.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles