Operatorul local de salubrizare din Reşiţa va majora taxele stabilite pentru colectarea resturilor menajere atât de la populaţie, (asociaţii de proprietari) cât şi pe cele de la societăţile comerciale.

Propunerea şi motivarea deciziei de majorare se află în atenţia comisiilor de specialitate din cadrul Primăriei Reşiţa pentru aprobare, spune Marius Burileanu, directorul punctului de lucru Brantner Reşiţa. Cel mai probabil, luna aceasta, cererea de majorare va fi înaintată consilierilor locali spre aprobare.

Fundamentarea majorării taxei are ca suport modificarea capitolelor de cheltuieli respectiv taxa pe economie circulară care în 2019, era de 30 de lei/tonă şi de la începutul lunii ianuarie a crescut la 80 de lei. Un alt capitol de cheltuieli, cu influenţă asupra majorării taxei de colectare, o reprezintă creşterea salariului minim pe economie.

În urma acestor majorări, agenţii economici vor plăti metrul cub de gunoi cu aproximativ 170 de lei, ceea ce înseamnă un plus de 25 de lei faţă de preţul aplicat până acum. Pentru populaţie majorarea însemnă un adaos lunar de 2 lei (de persoană) pentru colectarea gunoiului.