Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatrilor controlează, în toată această perioadă a vacanţelor de vară, cu maximă exigenţă, spaţiile de cazare şi alimentaţie publică din întreaga ţară, pentru a se asigura că operatorii economici respectă drepturile consumatorilor, iar aceştia îşi pot petrece, în România, o vacanţă în condiţile cele mai bune.

Echipe ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Cosumatorilor Caraş-Severin au verificat modul în care 5 operatori economici din staţiunea Băile Herculane, care îşi desfăşoară activitatea în industria ospitalităţii şi alimentaţie publică, respectă drepturile consumatorilor, conform legii. În urma acestor acţiuni, au fost aplicate amenzi, în valoare de 34.000 de lei, fiind dispuse, ca măsuri: oprirea temporară a prestării serviciilor pentru două unităţi de tip fast-food care activau în Gara Băile Herculane, oprirea temporară a prestării serviciilor bucătăriei uneia dintre unităţile de cazare controlate, găsită neigienizată.


Abaterile constatate de comisarii CJPC Caraş-Severin au fost:

comercializarea unor produse alimentare cărora li s-a schimbat starea termică, din refrigerat în congelat, comercializarea unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşite, folosirea ca spaţii de cazare a unor camere în care nu se respectau condiţiile igienico-sanitare. De asemenea, s-a constatat nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare pentru semipreparate de tip fast food şi utilizarea pentru preparare a unor materii prime alterabile, păstrate în frigidere neigienizate şi preparate fără a se respecta condiţiile igienico – sanitare.

Verificările continuă.