Operațiune de salvare încheiată cu succes

Astăzi, 9 iulie, la ora 12.16, Poliția Orașului Bocșa a fost sesizată prin apel 112 de către un bărbat despre faptul că tatăl acestuia se află la fereastra apartamentului situat la etajul 4 al unui bloc din oraș, amenințând că se va arunca.

Imediat, la fața locului s-au deplasat echipaje ale Poliției Orașului Bocșa, împreună cu un polițist negociator din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care a început negocierile cu bărbatul în cauză pentru a-l convinge să renunțe la tentativa de suicid.

Totodată la fața locului au acordat ajutor lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Caraș-Severin.

În paralel, polițiștii, cu sprijinul pompierilor militari și al lucrătorilor  Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bocșa, au instalat în fața blocului o pernă de salvare improvizată, folosind o barcă pneumatică, deasupra și lângă aceasta find puse saltele de pat aduse de urgență de la Centrul pentru Persoane Vârstnice Bocșa.

După aproximativ o oră de negociere, bărbatul de 40 de ani a fost convins de un vecin să deschidă ușa apartamentului, permițând accesul echipelor de salvare în interior.

Acesta nu a suferit vătămări, fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță pentru evaluare medicală.

Din primele verificări, se pare că bărbatul ar fi recurs la acest gest pe fondul unor neînțelegeri în familie, în urma cu 2 zile polițiștii emițând un ordin de protecție provizorie pe numele acestuia.

De același autor

Related Articles