Obiectiv atins! CPECA a reuşit prin acţiunile efectuate să scadă consumul de droguri în rândul elevilor din Caraş-Severin

Agenţia Naţională Antidrog a derulat anul trecuţ 35.000 de activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar, familial şi în comunitate. O activitate bogată a avut şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din Caraş-Severin, instituţie care a reuşit să-şi atingă cu succes toate obiectivele propuse, câştigând încrederea tinerilor din comunitate.

Inspectorii şcolari, jandarmii, politiştii si reprezentanţii CPECA din Caraş- Severin au reuşit prin acţiunile efectuate anul trecut să scadă consumul de droguri în rândul elevilor. La această concluzie a ajuns şi prefectul de Caraş-Severin Ioan Dragomir după ce a analizat rapoartele prezentate de aceste instituţii.

Situația este îmbunătățită, toate instituțiile au prezentat indicatori mai buni decât în perioada anterioară iar eu am insistat pe lângă dotarea școlilor cu pază sub diferite forme, inclusiv cea electronică și pe măsurile de prevenție a consumului sau a traficului de droguri în școală sau în perimetrul școlii. Nota bene este că ISJ a dat asigurări că situația este mai bună decât în anii precedenți.”

Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog din Caraş-Severin a avut o activitate bogată în 2023. Instituţia a efectuat demersuri punctuale de informare şi educare cu privire la riscurile asociate consumului de substanţe psihoactive, iar acţiunile au avut efect în rândul tinerilor. Cu detalii coordonatorul CPECA din Caraş-Severin, Adelina Rus:

În anul 2023 solicitările privind serviciile de asistență integrată a consumului de droguri oferite de specialiștii CPECA din Caraș-Severin au fost în scădere, astfel anul trecut la nivelul CPECA au fost înregistrate 37 de persoane care au beneficiat de asistență integrată pentru consumul și dependența de droguri.

Au fost desfășurate 313 activități de prevenire a consumului de droguri de care au beneficiat 6.650 de persoane. Datorită intensificării activităților interactive de prevenire a consumului de droguri adresate elevilor a crescut gradul de informare al acestora cu privire la efectele consumului de droguri.”

Tinerii din Caraş-Severin se pot adresa cu încredere specialiştilor din cadrul Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog în lupta cu dependenta de droguri. Asistenţa acordată este gratuită şi confidenţială.

Specialiștii CPECA Caraș-Severin au continuat şi astăzi derularea activităților antidrog în cadrul campaniei „Consumul de droguri ne privește pe toți!”

Aceste activități s-au adresat elevilor din cadrul Liceului Tehnologic Decebal Caransebeș. Prin intermediul acestor întâlniri, elevii au avut ocazia să primească informații relevante și să participe la discuții și activități interactive care îi ajută să înțeleagă mai bine riscurile asociate consumului de droguri și să dezvolte abilități de a lua decizii informate și responsabile.

Activităţile de prevenire a consumului de droguri, care includ intervenţii structurate pentru fiecare categorie de vârstă, se vor realiza în continuare, în mod unitar, în şcoală, familie şi comunitate.

Sursa foto: facebook CPECA CS

Cele mai citite

Related Articles