[FOTO] O tânără din Reşiţa a decedat la Spitalul Judeţean la câteva ore după cezariană!

O tânără din municipiul Reşiţa a decedat la Spitalul Judeţean de Urgență la scurt timp după ce a adus pe lume primul ei copil. Deşi nu a dat un nume soţul acesteia acuză cadrele medicale că nu i-au acordat suficientă atenţie şi vrea să i–se facă dreptate.

“Soția mea a intrat în spital cu o simplă răceală. Consider că nu i s-a acordat atenţie suficientă. Din 26 martie de când a intrat în spital, de abia în 30 martie, medicii care erau de gardă şi-au făcut datoria şi au reuşit să-l salveze pe copil însă, din păcate soţia mea nu a mai rezistat şi a decedat. Radiografia pulmonară care i-a fost făcută arăta că avea un plămân varză şi celălalt mai era un sfert din el şi nu mai putea să mai respire şi de urgenţă i-au făcut cezariană doctorii care au fost de gardă. Eu nu dau vina pe nimeni ci aşteptăm să se facă dreptate, nu doresc să spun niciun nume”, a precizat soţul tinerei decedate, Rafael Lupu.


Tânăra gravidă cara a ajuns la spital în data de 26 martie, în 37 de săptămâni şi câteva zile, se afla sub supravegherea medicului ginecolog Mircea Achim, însă acesta susţine că nu a observat în timpul consultaţiilor efectuate la cabinet şi în spital că tânăra ar avea probleme pneumologice care să afecteze evoluţia sarcinii sau starea de sănătate a femeii. În plus, medicul nu se consideră vinovat de decesul acesteia.

“I-am administrat imediat tratamentul la care a răspuns favorabil la început, eu chiar am făcut tot ce am putut, eu i-am acordat toată atenţia pe tot parcursul sarcinii, nu mă consider vinovat, mi-am tratat pacienta bine. În plus, femeia nu prezenta niciun fel de simptome la celelalte consultaţii anterioare”, a precizat ginecologul Mircea Achim.

După ce starea gravidei s-a înrăutăţit medicul Iulian Bura din cadrul secţiei de terapie şi anestezie intensivă, fiind de gardă i-a făcut mai multe investigaţii medicale. După ce s-a consultat cu medicul ginecolog Florea Borţun, femeii i s-a făcut şi o radiografie pulmonară.

Medicul Borţun susţine că nu vrea să fie rău dar această radiografie ar fi trebuit să-i fi fost făcută mult mai devreme. În plus, atât el cât şi medicul Iulian Bura susţin că operaţia de cezariană a decurs fără probleme, ba mai mult imediat după cezariană starea femeii s-a îmbunătăţit, acest lucru poate fi confirmat chiar şi de familie. Din păcate după câteva ore tânăra a prezentat 5 stopuri cardiace succesive, după care a decedat. Şi cei doi medici au făcut tot ce le-a stat în putinţă. Chiar şi soţul femeii mulţumindu-le acestora pentru implicare. Dacă nu s-ar fi acţionat la timp şi starea de sănătate a fătului ar fi fost pusă în pericol pentru că lichidul amniotic era şi el verde.

Şi conducerea spitalului a deschis o anchetă. Adevărul va ieşi la iveală. Cadrele medicale vor da notă explicativă susţine managerul Waldemar Murgu.
Colegiul medicilor va da şi el un verdict în acest caz în următoarele zile şi atunci vom afla dacă vorbim de un caz de malpraxis sau nu.

În plus femeia ar putea fi suspectă şi de gripă. Au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru aflarea adevărului.

Din păcăte acest copil nu-şi va cunoaşte mama iar familie îndurerată va face tot posibilul să afle ce s-a întâmplat iar cei care se fac vinovaţi să plătească! Mari Lupu, în vârstă de 32 de ani era foarte iubită de comunitate, cunoscuţii având doar cuvinte de laudă la adresa tinerei care din păcate a decedat mult prea devreme.

3 COMENTARII

  1. Vorbesc din ce am trăit. Eu nu știu ce s-a întâmplat în acest caz. Știu că eu am fost la acest dr Achim Mircea și nu am dat niciun ban pentru prima consultație, unde mi s-a făcut ecografie abdominala si eco.transvaginala (asta pentru ca unii spun ca familia nu a dat suficienti bani). Am stabilit o alta data pentru consult, iar acum astept sa pot merge din nou la dr. Achim. Repet, nu stiu ce s-a intamplat și nici tu, Diana, nu ai habar. Ceilalti medici au zis ca avea gripa si probleme la plamani. Ei bine, au venit rezultatele de la Bucuresti. Nu avea gripa..deci e mai bine sa asteptam, decat sa distrugem un om.

  2. E trist, dar din cate se pare, femeia a murit din vina ei. Nu stiu daca dr.ginecolog trebuia sa ii vindece si plamanii. Daca sotul femeii a spus ca stiau de starea ei, ar fi trebuit sa fi facut ceva… Eu și multe alte persoane am fost la acest dr. Achim Mircea, iar acest doctor s-a purtat extraordinar.

    • Vorbesti din minciunile care se spun pe coridoare si pe la colturile spitalului…… un medic dedicat meseriei nu lasa o pacienta sa tuseasca pana expectoreaza cu sange…..ca a luat in greutate si de aceea tuseste…..Din prea multa modestie cei care au implorat ajutor si au cerut sa li se explice situatia au fost tratati cu raspunsuri evazive de acest medic…mergeti in continuare la acest medic ca nu va opreste nimeni…

Comments are closed.

De același autor

Related Articles