(FOTO) O pernă electrică, a distrus o casă în municipiul Reșița

În jurul orei 13:20, prin apel 112, a fost anunțat un incendiu izbucnit la o casă pe str. Pictor Andreescu din municipiul Reșița. Au intervenit de urgență două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean și un echipaj de Poliție.

Sosite la locul intervenției, echipajele de pompieri militari au constatat că incendiul se manifesta violent, cu flacără mare, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, la nivelul a trei încăperi ale imobilului și la nivelul acoperișului, existând pericolul extinderii la întregul acoperiș și la imobilele învecinate. S-a acționat imediat pentru localizarea incendiului, pompierii militari reușind astfel să împiedice propagarea incendiului la celelalte încăperi și la cele două gospodării vecine. Totodată, a fost solicitat sprijinul altor două echipaje din cadrul aceluiași detașament, respectiv unul de stingere și unul care încadrează autoscara mecanică, precum și a unui echipaj specializat al furnizorului de energie electrică.

Proprietara casei a suferit o intoxicație cu monoxid de carbon și arsuri de gr. I la nivelul feței și membrelor superioare. Aceasta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la spital.

Pe timpul intervenției, care a durat aproximativ 2 ore, pompierii militari au salvat un animal de talie mică – un cățel, care era blocat sub un pat din una dintre încăperile incendiate.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, a rezultat că incendiul a fost cel mai probabil cauzat de o defecțiune a unei perne electrice, pusă în funcțiune și lăsată nesupravegheată. Valoarea pagubelor este estimată la aproximativ 300.000 lei, iar cea a bunurilor salvate se ridică la o valoare estimată de 1.200.000 lei.

De același autor

Related Articles