Luni, 19 aprilie, va sosi în țară o nouă tranșă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech,  însumând 511.290 de doze. Acestea vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile  din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. 

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale  terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu  gheață carbonică și folie etanșă. 

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind  distribuite după cum urmează: 

Centrul Național de Stocare București: 146.250 doze

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 64.350 doze

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 62.010 doze

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 74.880 doze

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 54.990 doze

Centrul Regional de Depozitare Iași: 58.500 doze

Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 50.310 doze

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 3.886.019 doze de vaccin produse de  compania Pfizer, iar 3.362.997 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale  de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. 

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.