O nouă tranşă de vaccin antigripal a ajuns în Caraş-Severin

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a primit din partea Ministerului Sănătăţii un număr de 4.500 de doze de vaccin antigripal, ne-a informat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros. 

Acestea se adaugă celor două tranşe de câte 680 de doze de vaccin primite anterior şi distribuite în principal personalului de la Ambulanţă, UPU şi altor categorii de personal medical de urgenţă care se află expuse riscului contractării unor virusuri gripale. Până la sfârşitul acestui an DSP urmează să mai primească 1.650 de doze de vaccin, ajugându-se astfel la un total de 7510 doze.

Medicii de familie au fost înştiinţaţi de către Direcţie pentru a ridica dozele de vaccin alocate, ce urmează a fi distribuite la populaţia eligibilă a beneficia de vaccin gratuit. Prioritate de această dată vor avea copii, persoanele vârstnice, gravidele şi bolnavii cronici.

Principalele simptome ale gripei sunt: prezenţa febrei, durerile de cap, durerile generale, oboseală, slăbiciune musculară, senzaţie de epuizare, nas înfundaţ dureri de gâţ tuse, jenă în piept .

Tratamentul trebuie început cât mai rapid şi constă în administrarea de medicamente antivirale, doar la recomandarea medicului!

Daiana Roşca