O nouă tranşă de vaccin anti SARS CoV-2 a ajuns în Caraş-Severin: 1.260 de doze Pfizer şi 80 de doze Moderna

O nouă tranşă de vaccin anti SARS CoV-2 a ajuns în această dimineaţă în Caraş-Severin. Este vorba despre 1.340 de doze de la Pfizer şi Moderna. Cum au fost împărţite şi care sunt centrele din judeţ care continuă vaccinarea populaţiei fără sincope, aflăm de la purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a primit încă un lot de vaccinuri împotriva SARS Cov-2, este vorba despre 1.340 de doze. Aceste doze au plecat deja de la DSP către centrele din spitale. De exemplu, la Spitalul Municipal din Caransebeș au ajunst 504 doze de vaccin Pfizer și 40 de doze de vaccin Moderna, Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă a primit 354 de doze de vaccin Pfizer și Spitalul Orășenesc Oravița a primit 402 doze de vaccin Pfizer și 40 Moderna, așadar 1260 de doze de vaccin Pfizer și 80 de doze de Moderna au ajuns în județul nostru.

După cum știți Ministerul Sănătății a schimbat strategia de vaccinare în această perioadă, cel puțin până în luna martie. Așadar, în cursul lunii februarie urmează să fie vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani dar și cele care suferă de boli cronice”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Caraş-Severin, au fost vaccinate împotriva SARS CoV-2, 579 de persoane, cele mai multe 178 la punctul de imunizare din cadrul Spitalului Municipal Caransebeş. Nu au fost înregistrate reacţii adverse. De la debutul campaniei de vaccinare, în Caraş-Severin, au ajuns 12.628 doze de la PFIZER şi 620 de la MODERNA ,din care au fost administrate 11.580.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin reaminteşte că imunizarea este o măsură complexă de prevenţie în pandemia de coronavirus alături de celelalte obligaţii ce ne revin, respectarea măsurilor igienico-sanitare, purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică.

De același autor

Related Articles