O judecătoare din Caraş-Severin nu poate justifica 275.000 euro

mos craciun la tribunal resita (5)

Judecătoarea Luminiţa Telbis de la Tribunalul Caraş-Severin nu îşi poate justifica averea. Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 1.201.624 lei, aproximativ 275.924,85 euro, între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu soţul său, medicul Sebastian Telbis, fost angajat al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în vederea facilitării mai multor dosare de pensionare pe caz de boală.
Vă reamintim că în urma descinderilor efectuate atunci la domiciliul medicului Sebastian Telbis, precum şi la cabinetele medicale unde îşi desfăşura activitatea, au fost identificate şi ridicate sume de bani în lei şi valută -107.915 euro, 480 lire sterline, 4.120 dolari şi 52.644 lei, sume ce au fost indisponibilizate. Totodată, au fost identificate două carnete cec emise de o bancă din Austria, având solduri de 137.178 euro, respectiv 41.041 euro.
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat comisia de cercetare a averilor, din cadrul Curţii de Apel Timişoara, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Luminiţa Telbis împreună cu soţul, în perioada exercitării funcţiei publice.
Luminiţa Telbis a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

(Mirabela Afronie)

De același autor

Related Articles