Coşmarul localnicilor din comuna Slatina Timiş s-a încheiat odată cu finalizarea lucrărilor de reprofilări de albie şi consolidări de maluri a pârâului din localitate.

În urma inundaţiilor din vara anului 2018, la propunerea Ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş, aflat în vizită de lucru în Caraş-Severin s-a impus realizarea în regim de urgenţă a lucrărilor de refacere a construcţiilor hidrotehnice pe pârâul Slatina, în localitatea Slatina Timiş. Acum, după aproximativ 12 luni, ministrul a venit din nou în teren, într-o vizită de lucru, şi s-a deplasat să vadă investiţia realizată de Administraţia Bazinală de Apă Banat în localitatea cărăşană. Acesta a declarat pentru Radio Reşiţa:

… am văzut câţiva cetăţeni care aveau ochii în lacrimi, pentru că îmi spuneau atunci, domnu ministru, dacă la noapte iară vine ploaia cu un volum mare într-un timp scurt, vine apa peste noi. În regim de urgenţă pe lângă alte lucrări pe care le-am mai avut şi în alte zone calamitate din ţară, s-au alocat printr-o hotărâre de Guvern, 116 milioane de lei din fondul de rezervă, iar din această sumă, aproximativ 5 milioane de lei s-a alocat pentru pârâul Slatina în Slatina Timiş. S-au început lucrările în septembrie şi s-au terminat în decembrie. În 3 luni am reuşit să finalizăm aceste investiţii în localitatea Slatina Timiş. Nu avem o mulţumire mai mare decât să venim să ne întâlnim cu oamenii care au fost afectaţi de aceste viituri şi să ne spună: dormim liniştiţi că nu mai avem necazurile pe care le-am avut din 2010„.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş

Localnicii sunt mulţumiţi de lucrările şi investiţiile realizate:

E foarte bine că aici a fost necaz din 2010. O fost nenorocire; apa o ieşit s-a dus prin spatele caselor, o luat căruţa cu motocositoare cu tot, a făcut ravagii, a rupt tot. A intrat şi în case, a fost prăpăd. Sperăm că avem protecţie acum. Sincer, nu am crezut că se va face ceva, nimeni nu a crezut. Domnul ministru ne-a promis şi acum avem protecţie şi pentru case şi pentru proprietăţi. E bine făcut, s-a muncit intens într-un timp foarte scurt, foarte mult s-a muncit„.

Păreri localnici Slatina Timiş

În cadrul vizitei de lucru, intreprinsă marţi, 14 mai în Caraş-Severin, ministrul Apelor şi Pădurilor Ioan Deneş, a mai vizitat şi lucrările hidrotehnice în curs de realizare pe cursurile de apă Belareca, Măcicaș şi Sebeş.