Numărul persoanelor confirmate cu SARS CoV-2 a început din nou să crească în Caraş-Severin

Numărul persoanelor confirmate cu virusul SARS CoV-2 a început din nou să crească în România. Şi medicii de familie din Caraş-severin ne-au transmis că au luat în evidenţă mai mulţi pacienţi cu COVID-19. În aceste condiţii medicul Daniel Popovici îndeamnă populaţia să ţină cont de măsurile igienico-sanitare inclusiv purtarea măştii de protecţie în spaţiile aglomerate.

“Deja au apărut infecții cu Covid-19, avem cazuri confirmate, forme medii spre ușoare dar forme care au febră foarte mare cu dureri de cap, dureri musculare și cu stare generală alterată. Rugămintea este ca oamenii să încerce să se păzească și să se protejeze măcar în spațiile aglomerate și închise să poarte masca de protecție”.

Conform celui mai recent raport transmis de Ministerul Sănătăţii, în România au fost înregistrate 7.171 de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa are în tratament 3 pacienţi infectaţi cu virusul SARS CoV-2. În cazul în care numărul solicitărilor va creşte, exact cum s-a întâmplat toamna trecută, unitatea medicală este pregătită să intervină, dă asigurări managerul Mircea-Călin Laza:

“Spitalul Județean de Urgență Reșița a înregistrat în jur de 3 cazuri de COVID-19, cazuri care sunt în tratament. Sigur, suntem pregătiți avem pe fiecare secție izolatoare în cazul în care numărul crește iar dacă se va ajunge Doamne ferește la ceea ce a fost până acum vom lua măsuri, știm am mai lucrat deci nu mai e o noutate această patologie”.

Pentru prevenirea infectării cu SARS CoV-2 rămân în continuare valabile măsurile igienico-sanitare şi purtarea măştii de protecţie în spaţiile aglomerate.

Sursa foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles