Numărul infecţiilor respiratorii la copii a început să crească în Reşiţa

Odată cu venirea toamnei şi începerea şcolii, numărul infecţiilor respiratorii la copii a început şi el să crească. La Spitalul Judeţean din Reşiţa, vin tot mai mulţi copii cu viroze şi diverse răceli.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa face apel la cetăţeni să respecte programul de vizită, în contextul în care au apărut şi cazuri noi de COVID-19 iar numărul virozelor este în creştere în special în secţia de Pediatrie.

Aparţinătorii trebuie să ţină cont de aceste reguli şi să nu mai vină la spital în afara programului de vizită, este de părere managerul Mircea Călin Laza:

N-are rost să lăsăm un număr mare de aparținători să ajungă la pacienţi pentru că într-adevăr în spital se tratează pacientul și vizitele multe și foarte dese ne îngreunează munca noastră aici, pentru a putea rezolva cazurile cât mai repede și cât mai eficient.”

Cei care doresc să-şi viziteze rudele internate o pot face doar între orele 12-13 la prânz şi după-masa între orele 16-19.

Şi medicul şcolar, Sorina Tobă îi îndeamnă pe părinţi să îi retragă pe cei mici din colectivitate la primele semne de îmbolnăvire.

Noi recomandăm în momentul în care ei sunt răciţi sau fac varii forme de viroze respiratorii, pe perioada cât au simptomatologie şi au tratament recomandăm să rămână la domiciliu până în momentul în care starea lor de sănătate este optimă şi în acel moment să revină la cursuri, la actul didactic, pentru că niciodată un copil bolnav nu va putea să aibă eficienţă în învăţare şi în reţinerea informaţiilor. Doi: devine sursă pentru ceilalţi colegi”.

Sursa foto: Pixabay

De același autor

Related Articles