Si în acest an zeci de comercianţi au invadat străzile din municipiul Reşiţa cu traditionalele nuieluşe de „Moş Nicolae”.

Veştile nu sunt dintre cele mai bune. Comercianţii se plâng că deşi au împodobit nuieluşele cu beteală şi figurine tradiţionale de calitate si au taiat cât au putut din preţuri cumpărătorii se lasă şi de această data aşteptaţi. Fie că au fost cuminţi sau nu tradiţionalele beţe nu lipsesc nici în acest an din ghetuţele copiilor. Este o tradiţie importantă şi o păstrăm, susţin părinţii.

Beţele de Moş Nicolae sunt de toate felurile, mai „cu gust” sau mai „kitschoase” şi pentru toate buzunarele. Cu fundiţe, cu tot felul de ornamente, chiar şi figura Moşului Crăciun. În top sunt cele cu motive tradiţionale. Cea mai ieftină nuieluşă o găsiţi la 2-3 lei, iar cea mai scumpă o puteţi cumpăra pe la 15 lei, dar se poate şi mai mult. nuieluse

Reşiţenii care nu au achiziţionat încă o nuieluşă cadou pentru cei dragi mai au timp până deseară. Mult aşteptatul Moş Nicolae vine în fiecare an în noaptea dintre 5 şi 6 decembrie, pentru copiii şi adulţii de toate vârstele.

Betele de Mos Nicolae se vand insa ca painea calda pe internet. Preturile aici incep de la 2 lei bucata si pot ajunge pana la 50 de lei in functie de calitatea materialelor din care sunt confectionate .

Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi ai crestinătăţii. El şi-a împărţit averea pentru a-i ajuta pe cei saraci. Ajuns episcop, Nicolae i-a dat o palmă unui eretic care susţinea că Iisus nu este fiul lui Dumnezeu. Şi de aici obiceiul ca neascultătorii să fie loviţi cu nuieluşa. Bătrânii spun că nuieluşa de măr trebuie să fie pusă în apă, iar dacă va înflori până la Crăciun înseamnă ca eşti iertat.

Daiana Roşca