Nu am scăpat de gripă! Cărăşenii sunt îndemnaţi să se vaccineze

Vacinarea antigripală continuă în judeţul Caraş-Severin. De la începutul sezonului rece peste 10.500 de persoane s-au imunizat. Campania continuă în cabinetele medicilor de familie. Şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Dănilă Miloş îndeamnă cărăşenii să se vaccineze pentru că acest virus încă face victime.

Nu e târziu nici acum ca toate persoanele să meargă să se vaccineze deoarece este singura modalitate de a nu contacta virusul care face deosebit de multe probleme în România şi nu numai.”

Cei care doresc să se imunizeze trebuie să meargă mai întâi la cabinetul medicului de familie pentru reţetă şi apoi la farmacie. Dacă până acum oamenii se imunizau direct în cabinetul medicului de familie, din această toamă, acestia trebuie să-l procure doar din farmacii pe baza unei prescripţii de la medicul de familie şi să respecte lanţul frig. Vaccinul trebuie transportat obligatoriu într-un recipient izoterm. 

Sunt disponibile pentru această campanie trei tipuri de vaccin antigripal. Preţurile variază între 65 şi 212 lei. Acestea pot fi compensate fie 50%, fie 100% din Fondul Naţional Unic, în funcţie de criteriile de eligibilitate.

Persoanele aflate în grupele la risc nu vor plăti nimic pentru vaccin, iar cele cu vârsta între 50 şi 65 de ani, care nu au boli cronice, vor primi o compensare de 50%.

În ultima săptămână Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică din Caraş-Severin a raportat 24 de cazuri noi de gripă.

Cele mai citite

Related Articles