Noile tramvaie din Reşiţa au la activ sute de kilometri de teste pe tronsoanele de linie finalizate din oraş

Cel de-al optulea tramvai din totalul de 13, preconizate să circule la Reşiţa a ajuns de la începutul acestei săptămâni în remiza din municipiu.

Conform şefului de serviciu, Dănuţ Jurubescu, până în prezent pe traseul cuprins între zonele Kaufland şi Intim, au fost făcute testele aferente:

A sosit şi al optulea tramvai şi până în momentul de față au fost făcute testele. Pentru recepția garniturii sunt necesari cinci sute de kilometri de teste în condiții normale de trafic, adică cu o încărcătură de aproximativ nouă mii de kilograme de saci de nisip, ceea ce simulează cam optzeci la sută din încărcarea unui tramvai cu călători. Nu au existat probleme deosebite în cele câteva sute de kilometri parcurşi în timpul probelor de linie, poate doar mici inexactităţi ajustabile din setări“.

Dănuţ Jurubescu a mai subliniat că, pe măsură ce avansează lucrările şi se finalizează câte un tronson, garniturile de tramvai vor fi testate şi pe acesta pentru a-i vedea fiabilitatea, dar pentru ca testele să se poată desfăşura în condiţii optime, recomandă conducătorilor auto să nu îşi mai parcheze autovehiculele pe banda a doua de circulaţie de pe Bulevardul Republicii din urbe.

Potrivit lui Dănuţ Jurubescu, la sfârşitul lunii octombrie, se preconizează ca testele cu tramvaiul pe calea de rulare să ajunge până aproape de sediul universităţii din oraş. 

De același autor

Related Articles