Noi probleme la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Un asistent medical este acuzat de luare de mită!

Update

Tribunalul Caraş-Severin a dispus arestul la domiciliu pentru asistentul medical de la Spitalul Judeţean din Reşiţa, acuzat de luare de mită. De asemenea, pentru angajata de la pompe funebre implicată în acest dosar, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a dispus măsura controlului judiciar.
Precizăm că urmărire penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.

………………..

Prin două ordonanţe ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, ieri au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore un asistent medical din cadrul Secției de Anatomie Patologică pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată şi o angajată a unei societăți comerciale care are ca principal obiect de activitate servicii funerare, pentru complicitate la infracţiunea de dare și luare de mită în formă continuată.

Conform unui comunicat al Ministerului Public, s-a reținut faptul că, în cursul acestui an, asistentul medical a primit de la reprezentanții societății comerciale, prin intermediul angajatei, periodic, sume de bani cuprinse între 300 și 2700 lei, în legătură cu atribuțiile de serviciu, respectiv activități de restaurare a cadavrelor la care era obligat conform legii. Suma totală primită de asistent este de peste 40 de mii de lei. Astăzi, procurorul de caz va decide asupra propunerii de arestare preventivă a celor doi.

Reprezentanţii Spitalului Județean de Urgență Reșița nu au vrut să comenteze cazul.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

(Sebastian Dragomir)