Noi autospeciale pentru ISU

masina ADIVEST

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Timiş găzduieşte, la ora 11.00, conferinţa finală a proiectului de achiziţie de autospeciale de intervenţie în caz de urgenţă în Regiunea 5 Vest. Implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă – ADIVEST, această a doua etapă a proiectului a avut un buget total de trei milioane de lei. Au fost achiziţionate două autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate redusă, distribuite Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Caraș-Severin şi Hunedoara. Alte două autospeciale pentru descarcerare grea de capacitate redusă se duc către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Arad și Timiş. Totodată 56 de angajaţi din structurile ISU-urilor din regiunea VEST au fost instruiţi pentru utilizarea acestor autospeciale.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (ADIVEST), cea care implementează proiectul “Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, etapa a 2-a, în Regiunea 5 Vest”, a fost infiinţată în anul 2009 prin asocierea judeţelor Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad.
Cele patru judeţe au beneficiat în prima etapă a proiectului de 45 de echipamente specifice, constând în autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă (14 buc), autospeciale de intervenţie la accidentele colective şi pentru salvări urbane (2 buc), autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic) (4 buc), autospeciale pentru descarcerări grele (4 buc), autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă (11 buc), ambulanţe de prim ajutor (4 buc), ambulanţe de reanimare (5 buc), centru de comandă şi control echipat.
Astfel, numărul unităţilor mobile de intervenţie în situaţii de urgenţă la nivelul Regiunii Vest a crescut cu 41,12% (de la 107 bucăţi la 151 bucăţi).

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles