[FOTO-AUDIO] Noaptea Muzeelor, în formulă nouă, la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa

Programul special al Nopții Muzeelor începe sâmbătă, 14 mai la ora 16.00 și se va încheia la ora 24.00, ultimul vizitator va intra la ora 23.30. În cadrul acestui eveniment, accesul publicului va fi gratuit.

Cu această ocazie veți putea descoperi importanța activității industriale a orașului dar și a Banatului prin intermediul expozițiilor permanente. Solo-show-ul lui Dani Brici, „Lessons for the other side„, reprezintă interpretarea contemporană a acestei vieți industriale.

De asemenea, în cadrul programului „Reșița-150 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur”  pe simeze se află expoziția fotodocumentară în viziunea inginerului Mihai Românu din Germania, al cărei vernisaj va avea loc marţi, 17 mai de la ora 18.00. Expoziţia prezintă cele 16 locomotive cu abur din muzeul în aer liber din municipiul de pe Bârzava, a transmis pentru Radio Reşiţa managerul interimar al instituţiei de cultură, dr. Livia Magina.

Livia Magina

Dr. Livia Magina este doctor în istorie şi cercetător știintific gradul III la Muzeul Banatului Montan din Reșița pe domeniile de competență: istorie medievală și premodernă şi paleografie latină.

Livia Magina a preluat pentru 6 luni conducerea Muzeului Banatului Montan din Reşiţa de la dr. Flavius Bozu care a ocupat până acum postul de manager al instituţiei şi a primit decizia de încetare a contractului după ce comisia de evaluare a Consiliului Județean Caraș-Severin a considerat că activitatea sa pe anul 2021 a lăsat mult de dorit.

Cele mai citite

Related Articles