Noaptea muzeelor 2023 – program 

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România anunţă un record absolut de 311 evenimente culturale înscrise la Noaptea Muzeelor 2023, ce se va desfăşura sâmbătă, 13 mai, într-o ediţie comună România – Republica Moldova.

În acest an, Noaptea Muzeelor va aduce publicului cele mai multe evenimente din ultimii 19 ani de existenţă: 297 din România şi 14 din Republica Moldova, acestea fiind înscrise până acum.

  • „De la Chişinău, la Aiud şi de la Palanca, la Roşiorii de Vede, o întreagă constelaţie culturală a fost trasată, în care sunt prezente în primul rând muzeele – cărora vreau să le mulţumesc în mod special pentru implicare, dar şi spaţii şi proiecte prietene ale Nopţii Muzeelor, care vor întâmpina publicul cu sute de experienţe şi activităţi, diverse şi interactive, adaptate tuturor vârstelor şi intereselor culturale.

Noaptea Muzeelor 2023, în 82 de localități din 33 de județe ale României

Noaptea Muzeelor va fi sărbătorită de 217 muzee şi 80 de entităţi culturale, în 82 de localităţi din 33 de judeţe din toată ţara.

Pe lângă Bucureşti, Noaptea Muzeelor 2023 are un record de muzee şi spaţii deschise la Târgu Mureş, unde 28 de evenimente îşi aşteaptă publicul, urmate de oraşele Iaşi, Cluj-Napoca şi Braşov.

Programul de la Noaptea Muzeelor 2023, în fiecare oraș al țării în care va avea loc, poate fi consultat aici

De același autor

Related Articles