Când credeam că nimic nu mai poate sta în calea verii şi aproape că am scos sandalele şi rochiile din dulap, vremea s-a schimbat radical… Deşi suntem la începutul lunii mai, în zona montană din Caraş-Severin a nins şi s-a aşternut un nou strat de zăpadă.

Stratul de zăpadă pe Muntele Mic măsoară 5 cm, iar pe Semenic – 1 cm. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Mădălina Cotoc a declarat că pe drumurile montane se circulă în condiţii de iarnă, însă în acest moment nu sunt semnalate probleme. Nici pe drumurile judeţene nu există pericol de înzăpezire. Situaţia este atent monitorizată, a precizat Mădălina Cotoc.

Şoferii care se deplasează în zona montană din Caraş-Severin trebuie să aibă autovehiculele echipate cu pneuri adecvate sezonului de iarnă, spune şeful Serviciului rutier din Caraş-Severin, comisar Dorin Ţugmeanu. Conform legislaţiei, cauciucurile cu profil de iarnă trebuie folosite în orice perioadă a anului, dacă drumul este acoperit cu zăpadă, polei sau gheaţă.

Meteorologii anunţă că vremea va fi deosebit de rece pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări mai accentuate în zonele de munte, unde vor fi precipitaţii mixte pe arii relativ extinse. Vântul va sufla în general moderat cu intensificări locale în cursul zilei, când vitezele la rafala vor atinge 65 km/h.Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 8 şi 13 grade.

FOTO: Pensiunea Raza de Soare – Garana / Heimatstub n zu Wolfsberg