Niciun weekend fără viteză, alcool şi droguri la volan. Poliţiştii au aplicat peste 300 de sancţiuni contravenţionale

Poliţiştii din Caraş-Severin au aplicat în acest sfârşit de săptămână, peste 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 110.000 de lei. 13 persoane au fost testate cu aparatele DrugTest, în 2 cazuri rezultatele fiind pozitive.

În zilele de 1 şi 2 iulie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu polițiștii de ordine publică au organizat și desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea producerii unor accidente de circulație grave, depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule care depășesc viteza legală sau se deplasează sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive. Atenția polițiștilor s-a îndreptat și către conducătorii de motociclete, mopede, biciclete și trotinete electrice.

Polițiștii au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 110.000 de lei. Ca măsură complementară, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au întocmit 4 dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Un număr de 13 persoane au fost testate cu aparatele DrugTest, în 2 cazuri rezultatele fiind pozitive.

Astfel, în noaptea de 2 spre 3 iulie, pe raza municipiului Reșița, un bărbat de 34 de ani a condus un autoturism pe Pasajul Superior Nera, iar în urma testării cu testul rapid Drager DrugCheck, a rezultat valoare pozitivă pentru THC.

În data de 2 iulie, în orașul Oravița, în urma unui accident rutier ușor, soldat doar cu pagube materiale, conducatorii autoturismelor implicate, doi bărbați au fost testați cu aparatul etilotest, ambele rezultate fiind negative. Unul dintre conducătorii auto, un bărbat de 35 de ani, a obtinut un rezultat pozitiv pentru THC la testul DrugTest. Ambele persoane au fost conduse la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Polițiștii rutieri vă reamintesc faptul că orice cantitate de alcool sau substanțe psihoactive vă afectează capacitatea de a conduce autovehicule și vă pun în pericol atât pe dvs. cât și pe ceilalți participanți la trafic!

De același autor

Related Articles