Nicio schimbare pe DN 6! Aglomeraţie, ambuteiaje şi accidente

1753

Drumul expres care va străbate judeţul Caraş-Severin va fi realizat, dar nu este vorba despre DN 6.

Asigurările au fost date la începutul lunii martie de liderul PSD, Liviu Dragnea, prezent la Reşiţa. Acesta nu a specificat despre ce drum este vorba, deşi toată lumea se gândea la DN 6.

„Principalul obiectiv, pe care trebuie să îl avem şi ca partid, şi cred că şi al Guvernului, este o cale de acces importantă către judeţ. Cel puţin un drum expres. Trebuie să înceapă procedurile rapid. Caraş-Severin nu este un judeţ care are doar potenţial turistic, ci are un potenţial economic uriaş”.

La rândul său, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a spus duminică, la Oraviţa, că noul drum expres va face legătura între Caransebeş – Reşiţa – Voiteg şi nu vizează DN 6, aşa cum spera toată lumea.

„Este un proiect pe care îl vom lansa la sfârşitul lunii aprilie. Este vorba de elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg. S-a vorbit încă de acum trei săptămâni de lansarea acestui drum care era cuprins în Master-Planul general de transport, deci nu va avea nicio problemă de finanțare fiind pe fonduri europene. Avea ca perioadă de implementare 2020 – 2030, dar, aşa cum am făcut şi la alte proiecte de interes regional, am decis să tragem în perioada de implementare acest proiect în 2019, iar într-o lună va fi ridicată pe SICAP procedura de licitaţie pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Astfel, punem acest obiectiv în linie dreaptă”.

În consecinţă, configuraţia Drumului Naţional 6 va rămâne în continuare neschimbată, deşi valorile de trafic sunt extrem de ridicate. Acolo au loc şi cele mai multe accidente grave din Caraş-Severin, fapt recunoscut şi de directorul Directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri Timișoara, Cristian Ispravnic.

Drumul Naţional 6, care străbate judeţul Caraş-Severin are valori de trafic mult mai mari decât suportă configuraţia drumului. Zilnic pe această arteră circulă peste 13 mii de autovehicule, o mare parte din ele fiind tiruri, spune şeful Serviciului Rutier Caraş-Severin, Dorin Ţugmeanu.