Stațiunea Semenic este în continuare fără curent electric și sectorul de drum Prislop – Semenic este închis.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, Mădalina Cotoc, a precizat că circulația se va deschide cel mai probabil astăzi în jurul orei 17. Aceasta a mai specificat că ieri, accesul în stațiune a echipelor de  distribuție a fost oprit până la deszăpezirea benzii pentru circulația de urgență.

Utilajele Direcției de Drumuri nu au reușit  să deszăpezească drumul până in stațiune, în timp util,  pentru a permite intervenția celor de la E-Distribuție Banat.

„Ieri nu am putut să urcăm pentru că a fost drumul blocat și am retras echipele. În jurul orei 13.00, am fost prezenți la Prislop, dar nu am fost lăsaţi să urcăm. Un reprezentat al poliției nu ne-a permis accesul pe Semenic, din cauza unor probleme apărute la utilajul de deszăpezire. La ora 14.00 am retras echipele și am coborât în Reșița”, a declarat șeful unității operative E-Distribuție Banat, Remus Turi.

Poliția nu poate permite deocamndată accesul în stațiune în condiții de siguranță.

„Echipajul de poliție ținea legătura cu turbofreza care acționa pe tronsonul Prislop  – Semenic și aceasta era doar la jumătatea drumului. Celor care acționează la linia electrică nu li s-a permis accesul deoarece mașina de deszăpezire nu făcea față, mergea foarte încet, a precizat comisarul  Dinu Nicorici.

Astăzi echipele E-distribuție suțin că vor duce un alt generator în stațiune și vor încerca să remedieze linia electrică afectată de viscol.

Curent nu este, nici un turist nu este prezent la ora actuală pe Muntele Semenic, deși sutem în plin sezon. Utilajele de deszăpezire sunt urcate de ieri la Releu și acolo au rămas, nu a mai coborât nimeni jos. Nu știu ce se întâmplă. O sigură mașină mai circulă pe aici și asta aduce combustibil de la Prislop pentru Releu.

„Părerea mea este că se dorește ca această stațiune să moară. Eu sunt de foarte mulți ani prezentă pe Semenic, dar ce se întâmplă acum, nu s-a mai întâmplat niciodată. Drumul este mai mult închis decât deschis și de 8 zile nu avem curent, stăm la lumina lumânării. Cei care se ocupă de drum nu sunt dotați corespunzător, pentru a deschide drumul și a face parcări.

Au fost ierni mult mai grele și drumul era deschis, de data asta se pare că nu există interes pentru ce se întâmplă în stațiune. În urmă cu câteva zile  autoritățile afirmau că drumul este bun și celor care se ocupă de electricitate nu avem ce să le facem pentru că este firmă particulară.  

Anul acesta este compromis pentru noi, comercianții. Turiștii nu mai vor să urce din cauza drumului, este prost deszăpezit, locuri de parcare aproape că nu există și o dată ajuns sus este o adevarată aventură să întorci și mașina,” a declarat Maria Krischer, comerciant pe Muntele Semenic.

Răzvan Todor