Muzeul de Artă Timișoara, declarat instituţie de importanță națională

Muzeul de Artă Timișoara, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Timiș, devine muzeu de importanță națională și urmează să își schimbe titulatura.

”Sunt încântat să aflu că Muzeul de Artă Timișoara a fost recunoscut ca muzeu de importanță națională și că va primi titlul de Muzeul Național de Artă Timișoara! Este un moment deosebit de important pentru echipa care a construit dosarul, pentru toţi colegii care au contribuit la acest succes. Patrimoniul și expoziţiile urmează să intre în circuitul național și să devină astfel mult mai cunoscute și apreciate de specialiști și de publicul larg din România și din întreaga lume”, a declarat, prof. univ. dr. Victor Neumann, directorul muzeului.

Muzeul de Artă din Timișoara a fost și până acum una dintre instituțiile de referință pentru viața culturală, care oferă vizitatorilor adevărate comori artistice locale, naționale și universale. Expozițiile permanente cu care sunt întâmpinaţi vizitatorii Muzeului de Artă Timișoara, Pictură veche bănățeană, Icoane bănățene, Artă modernă românească, Corneliu Baba, Artă Europeană alături de expozițiile temporare, excelent selectate, constituie garanția unei experiențe unice.

De același autor

Related Articles