Municipiul Reşiţa a primit 1,7 milioane de lei pentru transformarea zonei Mociur

Municipiul Reşiţa a primit parte din banii pentru transformarea zonei Mociur. În cont au intrat luna aceasta, 1,7 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, pentru achitarea lucrărilor executate la proiectul de reabilitare şi modernizare a locuinţelor sociale.

Până în prezent, a fost demolat căminul nr.1 aflat în stare avansată de degradare, iar lucrările de reabilitare a căminului nr. 2 sunt în plină desfăşurare. În urma recompartimentărilor propuse, cele 90 de garsoniere existente vor fi transformate în 50 de locuințe, fiecare dintre acestea cu baie și bucătărie proprie, după cum urmează: 12 garsoniere, 28 apartamente cu 2 camere și 10 apartamente cu 3 camere.

Lucrările se derulează în cadrul unui proiect european a cărui valoare se ridică la aproape 8,3 milioane lei, proiect implementat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban. Proiectul include și plantări de arbori, amenajarea unei parcări, a unei piațete, un loc de joacă și alei pietonale.

De același autor

Related Articles