Şcoala Gimnazială nr. 9 din municipiul Reşiţa va fi modernizată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan a semnat contractul de finanţare în valoare de aproximativ 10 milioane de lei.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate cele trei corpuri de clădire, inclusiv sala de sport, cu dotările aferente. De asemenea se va reface gardul de împrejmuire, iar pentru creşterea gradului de atractivitate a copiilor pentru activităţile sportive va fi modernizată baza în aer liber, urmând să se amenajeze terenuri de baschet şi minifotbal, cu marcaj pentru handbal, volei şi tenis de câmp.

26 contracte de finanțare, în valoare totală de 128.761.115,05 de lei, au fost semnate de ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, în vederea modernizării infrastructurii educaționale, a celei de protecție socială și a creșterii competitivității unor întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din România.

”Sistemul public și sectorul privat au nevoie de bani europeni pentru dezvoltare. Semnarea acestor proiecte destinate în special sistemului de învățământ, dar și IMM-urilor mă bucură și le doresc beneficiarilor să le implementeze, fără corecții, până la capăt. Ministerul lucrărilor publice este partenerul corect al antreprenorilor, al UAT-urilor și al instituțiilor publice care vor să aplice pentru atragerea de fonduri europene”, a declarat Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.