Modernizarea Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, amânată

Proiectul de reabilitare a Spitalului Municipal din Caransebeş este în aer, după ce Consiliul Local a abrogat angajamentul de asigurare a cofinanţării.

În urmă cu doi ani, Guvernul a alocat suma de 7,8 milioane de lei, dintr-un total de 30, pentru modernizarea spitalului din Caransebeş. Banii nu au fost folosiţi în anul respectiv iar în 2018, nu a mai fost alocată nicio sumă pentru lucrări. Continuarea acestora ar fi însemnat un efort financiar, pe o perioadă de cinci ani, de aproximativ 6 milioane de lei. Supus la vot, proiectul a fost abrogat de pe lista de priorităţi ai administraţiei locale. Primarul Felix Borcean, explică motivele:

 

,,Surprinzător, colegii liberali au votat împotriva acestui proiect. Nu ştiu de unde ar fi scos, miraculos, câte 5-6 milioane de lei să putem duce la bun sfârșit acest proiect în condițiile în care știm cu toții că bugetul este, tot mai redus, în fiecare an.,,

Reacţia consilierilor liberali a fost catalogată de primar ca fiind una de ordin politic. Consiliul Local nu este un teren de joacă şi de împărţire de poliţe sau de orgolii. Trebuie să gândim foarte serios când suntem pro sau contra unui proiect, să evaluăm bugetul local şi modul în care se cheltuie banii a precizat, Felix Borcean.