Minori plecaţi de acasă pentru a fura au fost prinşi de poliţiştii din Moldova Nouă

93

În data de 07.09.2018, ora 14.40, lucrătorii Poliției Oraşului Moldova Nouă au fost sesizaţi despre faptul că doi minori din localitate, ambii în vârstă de 13 ani, au plecat voluntar cu o zi înainte şi nu s-au mai întors la familiile lor.

Poliţiştii au demarat verificări în tot judeţul, în urma activităţilor desfăşurate fiind obţinute informaţii că cei doi minori au fost văzuţi pe raza a două localităţi rurale şi, ulterior, în oraşul Oraviţa. După câteva ore bune de căutări au fost identificaţi şi preluaţi pentru a fi predaţi familiilor. Din verificările efectuate a rezultat faptul că cei doi minori nu au fost victimele vreunei infracţiuni.

În urma consilierii efectuate şi a investigării pentru stabilirea motivelor care au condus la plecarea voluntară de la domiciliu cât şi a modului în care minorii şi-au petrecut timpul cât au lipsit, a rezultat faptul că aceştia, împreună cu un alt minor, de 14 ani, tot din Moldova Nouă, au fost implicaţi în comiterea mai multor furturi din autovehicule parcate pe raza oraşului, din care au sustras diferite bunuri. Din cercetări a rezultat faptul că toate furturile au fost făcute din autovehicule care aveau portierele neasigurate (neîncuiate). O parte dintre bunurile furate au fost restituite păgubiţilor.

Totodată s-a stabilit faptul că cei trei minori au sustras şi o bicicletă, pe care ulterior au vândut-o unei persoane, din altă localitate. Bicicleta a fost recuperată, dar pană în prezent nu a fost identificată persoana vătămată. De asemenea s-a stabilit faptul că cei trei minori sunt autorii unui furt de bunuri din Centrul de Informare Turistică Pojejena, bunurile sustrase fiind recuperate în totalitate.

În continuare se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 229 Cod Penal, în vederea identificării tuturor persoanelor vătămate şi recuperării prejudiciului adus acestora.

Poliţiştii reamintesc câteva lucruri foarte simple pentru a evita să fiţi victima infracţiunilor de furt din auto: încuiaţi întotdeauna portierele autovehiculului, nu lăsaţi niciodată la vedere, în autoturism, bunuri care pot atrage „atenţia” infractorilor.