Ministrul Alexandru Rafila:”Centrul de Mari Arşi de la Timișoara este cel mai avansat dintre cele 3 care sunt construite în momentul de față”

La Timişoara se lucrează intens la construcţia Centrului pentru Mari Arşi. Noua clădire va avea 12 paturi pentru pacienţii critici cu arsuri severe şi încă 6 paturi pentru recuperarea acestor pacienţi.

Unitatea va avea 5 etaje, un nou bloc operator şi o secţie de terapie intensivă cu 45 de locuri pentru pacienţii critici. Proiectul Centrului de Mari Arşi de la Timişoara este cel mai avansat comparativ cu centrele ce se construiesc acum la Bucureşti şi Târgu Mureş, a declarat pentru Radio Reşiţa ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila:

Centrul de Mari Arşi de la Timișoara este cel mai avansat dintre cele trei care sunt construite în momentul de față dintr-un împrumut finanțat de Banca Mondială. Este primul care a început aşa cum puteţi să remarcați și dvs. la fața locului se lucrează intens.

Cu siguranță până la începutul anului 2025 va fi gata și va putea primi pacienți din toată țara nu numai din Banat pentru că există un protocol, o procedură care permite transferarea pacienților din orice zonă a țării acolo unde există resurse de terapie și bineînțeles de îngrijire înalt calificate iar Spitalul Pius Brînzeu din Timișoara întrunește toate aceste condiții. Începând din 2025 acest centru multifuncțional pentru pacienții cu arsuri grave va deveni operațional.”

Dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, responsabil de coordonarea investițiilor din fonduri internaționale și PNRR:

Este pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, când investim masiv, atât în dezvoltarea infrastructurii de sănătate cât și în dotarea spitalelor cu echipamente medicale de înaltă calitate.

Este un moment fără precedent, în care o administrație serioasă reușește să utilizeze un mix unic de finanțări: Banca Mondială, PNRR, BIRD sau BERD”. 

Proiectul are o valoare de 60 de milioane de euro.

Sursa foto:Ministerul Sănătăţii

Cele mai citite

Related Articles