Ministerul Sănătăţii anunţă că pâna în 2026 cel puţin 25 spitale vor fi modernizate prin PNRR. Reşiţa nu este pe listă

Ministerul Sănătăţii anunţă că pâna în 2026 un număr de cel puţin 25 spitale sau unităţi medicale noi vor fi construite şi dotate cu echipamente, cu fonduri din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Din păcate Reşiţa nu se află pe această listă, în schimb se regăsesc câteva unităţi medicale din judeţul Timiş.

Noile construcţii vor respecta cerinţele de eficienţă energetică, conform legislaţiei naţionale şi standardele de calitate şi performanţa existente la nivel internaţional.

Investiţia totală se va ridica la peste 1.7 milarde de euro. Lista va fi supusa aprobării prin Hotarâre de Guvern, ulterior demarându-se procedurile de finanţare specifice fiecarei investiţii.

Prin această componentă, în urma aplicării unor criterii de prioritizare, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții ce presupun construcția și dotarea de spitale / unități spitalicești noi la nivel național, din lista de 49 de obiective înscrise de către Ministerul Sănătății în anul 2021 și convenite cu Comisia Europeană.

Investiția totală se va ridica la peste 1.7 milarde de euro.

Noile construcții vor respecta cerințele de eficiență energetică (NZEB), conform legislației naționale și standardele de calitate și performanță existente la nivel internațional.

Includerea proiectelor în lista proiectelor finanțate prin PNRR va fi propusă de către Ministerul Sănătății, respectând prevederile metodologiei de prioritizare„, anunţă Ministerul Sănătăţii.

De același autor

Related Articles