Ministerul Educaţiei solicită Guvernului crearea a peste 5000 de noi posturi. Cele mai multe cereri pentru judeţul Timiş şi Bucureşti

Cu mai puţin de o lună înaintea începerii unui nou an de învăţământ Ministerul Educatiei solicită Guvernului crearea a peste 5000 de noi posturi, cele mai multe pentru cadre didactice. Aceasta cerere este argumentată prin faptul că, odată cu intrarea în vigoare a noilor legi ale educatiei, trebuie înfiinţate mai multe clase, cu mai putini elevi.

Începând cu viitorul an scolar se înregistreaza o crestere a cererilor de înscriere în învatamântul anteprescolar si prescolar cu program prelungit. Totodata, se impune si continuarea procesului de integrare a elevilor cu cerinte educationale speciale în învatamântul de masa, ceea ce conduce la cresterea numarului de cadre didactice. Cele mai multe cereri de înfiintare de noi posturi didactice sunt în Bucuresti, 673, si Timiş 490.

De remarcat este si judetul Ilfov, care solicita 400 de posturi noi pentru cadre didactice si 167 pentru cele auxiliare si nedidactice. Cererea de noi posturi pentru Ministerul Educatiei vine în contextul în care Guvernul pregateste masuri de reducere sau chiar înghetare a angajarilor si salariilor la stat.

Conform discutiilor publice din ultima saptamâna, la nivelul tarii exista o problema legata de numarul de posturi scoase la concurs de inspectorate. Sunt multe situatii semnalate în tara de candidati cu note mari, chiar si de 10, care nu au obtinut un post de titular, ci de suplinitor. Acestia sunt nevoiti de multe ori sa alerge între mai multe scoli pentru a-si putea completa norma didactică, transmite Agerpres.

Cele mai citite

Related Articles