Milioane de lei pentru modernizarea reţelei de gaz din Caraş-Severin

Unul dintre cei mai importanțí furnizori de gaz din ţară investeşte peste 7 milioane de lei, în judeţul Caraş-Severin, pentru modernizarea reţelei de distribuţie. Este vorba de aproximativ 28 de kilometri cu lucrări în cele două municipii ale județului.

Un număr de 5 proiecte de investiţii, cu o valoare totală care depăşeşte 7 milioane de lei (circa 1,48 milioane de euro) sunt planificate pentru acest an în judeţul Caraş-Severin. Dintre acestea, 4 vizează înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale şi un alt proiect urmăreşte modernizare prin protecţie catodică.

Investim an de an sume considerabile pentru modernizarea reţelelor, aceste lucrări fiind prioritare pentru noi, pentru că punem în prim plan beneficiile aduse clienţilor noştri şi anume: creşterea siguranţei şi a calităţii serviciului de distribuţie a gazelor naturale”, spune Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.

În municipiul Caransebeş compania îşi propune mai multe proiecte de investiţii, două dintre acestea fiind cele de înlocuire conducte şi branşamente pe o lungime de circa 14 kilometri pe străzile Ardealului, George Coşbuc, Rovine, 1 Mai, Ion Luca Caragiale, Pipirigul Mic, Arinului, Teiului, Simion Bărnuţiu, Sarmisegetusa, Zabranului, Luţă Ioviţă, Rapsodiei, Bradului, Plopului, Pipirigul Mare, Pasionarea, George Enescu, Balta Sărată, Cernei, Ţarcului şi Calea Severinului.

Alt proiect vizează înlocuirea reţelei pe o lungime de aproximativ 5 kilometri pe străzile Republicii, Liliacului, Romaniţei, Tineretului, Hunedoarei, Galaţi, Progresului, Roman, Muncii, Crizantemei, Narcisei şi Sportivilor din Reşiţa, şi tot aici compania va realiza lucrări de protecţie catodică la reţeaua de gaz, pe o lungime de 4 kilometri.

Alţi 4 kilometri de conducte şi branşamente vor fi înlocuiţi în localitatea Vama Marga.