Migranţi opriţi la Dunăre. Zece adulţi şi doisprezece copii au traversat fluviul cu o barcă gonflabilă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Porţile de  Fier II au depistat în zona de competenţă douăzeci și doi de migranţi care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pentru a intra  ilegal în Romania venind din Serbia. Aceştia au fost surprinşi pe direcția km flv. 898,  în zona pădurii Crivina. Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic. 

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak și Afganistan, zece adulți, cu vârste cuprinse între 24 şi 57 de ani, și doisprezece copii, cu vârste cuprinse între 18 luni şi 15 ani.

De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune  gonflabilă cu motor, condusă de unul dintre ei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Cele mai citite

Related Articles